Uskallatko sanoa unelmalle tai idealle kyllä?

Pidän paljon ajatuksesta, miten ideat (unelmat) yrittävät saada huomiotasi ja viestivät: anna minun tulla näkyväksi, annathan! Vaikka unelmat ja ideat eivät ole synonyymeja, ne sisältävät paljon samoja aineksia.

Ajatus on Elisabeth Gilbertin mainiosta kirjasta Big Magic - Uskalla elää luovasti. Gilbert ajattelee ideoita energiana, jotka etsivät ja tarvitsevat itselleen yhteistyökumppanin tullakseen näkyväksi. 

Idea huhuilee ovellasi, koska se uskoo, että sinä voit luoda sen todeksi. 

Jos sanot sille ei, se lähtee (lopulta) pois etsimään uutta kumppania.

Siksi, jos et halua ottaa ideaa vastaan, kannattaa jättää ovi raolleen uusille ideoille, ja sanoa sille mieluummin, että “juuri nyt sinä et ole sille oikea yhteistyökumppani. Uudet ideat ovat kuitenkin edelleen tervetulleita…”

Sitten on hetket, kun tunnet, miten haluat tarttua ideaan ja uskoa siihen. Inspiraatio kuplii sisälläsi ja herättää unelmat ja suunnitelmat eloon. Osa sinusta epäilee, mutta osa sinusta innostuu ja sanoo idealle kyllä ja suostuu yhteistyöhön.

Tunnustan, että olen monesti sanonut unelmalleni ”ei” tai “ehkä vähän myöhemmin”, koska se on turvallisempaa. Järkimieli, jota voi usein kutsua myös sisäiseksi kriitikoksi, muistuttaa, että ei kannata unelmoida epärealistisia tai ottaa turhia riskejä.

Onneksi voit valita pienten liikahdusten mallin.

Aika harvoin kannattaa odottaa hetkeä, kun olet rohkeampi tai valmis. Muutos herättää meissä luontaisesti halun vastustella sitä, sillä tuntematon maasto on uhka, vaikka se kuljettaisi sinua hyvään.

Pienten liikahdusten malli suosii keveyttä ja ohjaa aloittamaan askelista, joissa vastustelun määrä on mahdollisimman vähäistä.

Vastustelun voi tunnistaa esimerkiksi kireytenä kehossa, pelkona tai saamattomuuden tunteena. Sitä kannattaa kuunnella ja tarjota sille myötätuntoa. Kaiken keskellä voi aina myös tehdä jotain. Anna itsellesi myös lupa aloittaa helpoimmasta päästä.

Toimisiko sinulle joku näistä?

  1. kirjoita spontaanisti idean tai unelman ajatuksia ylös ja anna niiden jäsentyä lisää tai jätä hautumaan hetkeksi

  2. jaa unelmasi seurassa, jossa sitä osataan ihastella 

  3. vieraile ympäristössä, johon unelmasi liittyy (“uuteen totuttelu” ), esimerkiksi. alueella tai tapahtumassa, johon unelmasi liittyy  

  4. raivaa unelmalle tilaa - henkistä tai fyysistä: tarvitseeko uusi (tuleva) kumppani hyllytilaa tavaroilleen yökyläilyä varten? Millaista “tilaa” uusi yritys tarvitsee?

  5. mikä toisi seikkailullisuutta ja keveyttä, koska matkanteko on kivempi niin…

Idea tai unelma ei konkretisoidu energian tasolta todeksi, jos et anna sille mahdollisuutta. 

Ole siis hereillä, kun idea kutsuu, tai ei jätä sinua rauhaan. Avaa sille ovi ja ryhdy yhteistyöhön.

Annathan unelmasi ja ideasi versoa!

 

Voisiko unelmaa edistää yhdessä? Syksyllä 14.9.23 alkava Viisaat askeleet -yhteisövalmennus on sitä varten. Paikka ja hetki:

  • tulla näkyväksi oman unelmasi kanssa turvallisesti

  • saada tukea oikean suunnan löytämiseen tai konkreettisen muutoksen toteuttamiseen ja iloita yhdessä omista ja muiden askelista

  • oppia lisää “luomisen prosessista” ja saada konkreettisia keinoja ja työkaluja, joita voit soveltaa ja hyödyntää uudelleen ja uudelleen.

    Tule mukaan ja liity valmennusyhteisöön, joka auttaa unelmaasi kasvamaan.

Seuraava
Seuraava

Mistä tärkeästä sinun unelmasi viestii?